Park Bom X Uyuşturucu Skandalı

Uncategorized

   ‘’İnanma. Yalancı sözlerin içindeki saçmalıklara inanma.’’

park bom goodbye gif ile ilgili görsel sonucu

Park Bom ve uyuşturucu skadalının ilk çıktığı andan itibaren ki tüm ayrıntılarını bilmek isteyenler için hiç bir haberi atlamadan çevirdik. Haberlerin bazısı asılsız ve tamamen Park Bom’un aleyhine olmasına rağmen her türlü açıdan bakabilmeniz açısından hepsine bu yazımızda yer verdik. Unutmayalım ki yalanlar hiç bir zaman gerçekleri öldüremez. 

30 Haziran 2014 tarihinde Segye Ilbo, tarafından yapılan özel bir rapora göre, Park Bom 2010 yılında uluslararası mail yoluyla uyuşturucu maddesi olan amfetaminler’i Kore’ye yasa dışı yollarla sokmaya çalıştığı hakkında bir haber yayınadı. Skandalın ortaya çıkma noktası buydu. Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Bu sırada YG’den sadece “Doğruyu kontrol ediyoruz.” açıklaması geldi. Ardından ise YG’nin yayınlamak için resmi bir belge hazırladığı açıklandı.

Daha YG resmi bir açıklama yapmamışken bir kaç medya kuruluşu, davanın durdurulması ve Bom’un suçsuz çıkması, Bom’un bunu Amerika’dayken reçete ile almasından kaynaklandığına dair haberler yayınladı.

Hala YG’den ses seda yokken en çok dikkat çeken haberlerden biri ise Park Bom olayını Sewol afet kazasının üstünü örtmek için ortaya atıldığını düşünüyor! Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

(Ayrıca bakınız; Sewol Kazazı Hakkında Bilgi

Sewol kazası hakkında ürkütücü bir skandal )

YG’den hala bir açıklama gelmemişken yeni gelen bir güncelleme de 2010 yılındaki Adalet Bakanlığı için gerçekleştirilen kampanyada 2NE1’nın tanıtım elçiliği yapması medya tarafından sorgulandı. Bu durumun Bom’un davasının kapatılması veya başsavcılık tarafından askıya alınması ile ilgili bir rolü olup olmadığı düşünüldü. Ve adam kayırma ile ilgili sorular ortaya çıktı.

(Bakınız; Park Bom – Protect The Small Basics Kamu Spotu Şarkısı (2010)

2NE1 – Law And Order Rekalmı (2011) )

Skandal çıkmadan önce Park Bom, Roommate adında bir programda yer alıyordu ve insanlar hemen “Bom roommate’den ayrılacak mı?” sorularını sormaya başladı. Bu konu hakkında haberleri de yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

Roommate programından gelen ilk açıklama, bu eski olayın ortaya çıkmasının Bom’un showda görünmesiyle ilgili olup olmadığını sordu, ve tekrar cevap verdi “Personeller Bom’un haberini öğrendiğinde acil bir toplantı yaptık. Şuan bu konudaki pozisyonumuzu belirlemeye çalışıyoruz. Şu an söylenebilecek hiçbir şey yok. Şuan bunun üzerinde konuşuyoruz. “şeklindeydi.

Sonunda Yang Hyun Suki Park Bom olayı ile ilgili bir mektup yayınladı! Mektupta pek çok can alıcı nokta olduğundan okumadan geçmemenizi öneriyoruz! Mektubu okumak için tıklayınız!

Blackjackler YG’nin açıklamasının ardından, haberle uyuşan bir çok kanıt buldular.

Park Bom’un Amerika’da ki Futbol takımının bir resmi! Ayakta duranlardan sağdan ikinci Park Bom!!

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi

Otomatik alternatif metin yok.

Park Bom, Amerika’daki adıyla Jenny Park, Gould Akademisi’nin eski öğrencisiydi. Hatta okulun resmi Twitter hesabında kendi single’ı ”Don’t Cry” bile paylaşılmıştı. (Bu tweetlere de yazımızda yer vereceğiz.)

Hatta okul ile ilgili Sun Journal’ın yazısına göre Jenny Park (Park Bom) okulun en iyi futbolcularındandı, 2.sınıftayken futbol dalında bir ödül bile kazanmış. (Aralık 8, 1998). Yine Sun Journal, 7 Ekim 2000 tarihinde, ”Genç futbolcu anevrizma yüzünden öldü.” diye bir başlık atmıştı. 

Resimde sarı ile işaretlenen yerde Park Bom’un Amerika da ki adını (Jenny Park) görebilirsiniz.

Yazıda, Gould Academy’sinin koçunun ”O an orada durduk ve duygu dolu 45 dakika geçirdik.” dediği de yazıyor. Yani bu Yang Hyun Suk’n anlattığı ile uyuşuyor.

Çevirmen: nappeungizibe

Gould Akedemisi’nin tweetleri de aşığıda ki gibi!

Otomatik alternatif metin yok.

İlk Tweet (21 Nisan 2011): “Dikkat ettiğiniz için teşekkürler! RT @WeLove2ne1Fam: @gouldacademy Park Bom bugün 2. Dijital Single’ı ”Don’t Cry”ı yayınladı. http://tl.gd/9vqrtk
Tweet için: https://twitter.com/gouldacademy/status/61154992874192896

İkinci Tweet (22 Nisan 2011): “(Mezunumuz Park Bom’un (’01) yeni single’ının videosu bugün YouTube’da en çok görüntülenen 4. video. Güzel. http://tl.gd/9vqrtk
Tweet için: https://twitter.com/gouldacademy/status/61487298759495680

Çevirmen: nappeungizibe

Tüm bu haberlerin ardındna Dispatch haber sitesi olayla ilgili 21 Şüphe & Gerçeği başlığı altında bir haber yayınladı. Bu haber bütün davanın seyrini bir anlığına bile olsa değiştirmişti. Haberi okumak için tıklayınız.

Bu haberlerin yanında en çok merak edilen sorulardan birisi de Bom’un roommate’den ayrılıp ayrılmayacağıydı ve bu konuyla ilgili Roommate açıklama yaptı!!

SBS Roommate: “Şu andan itibaren Bom’un Roommate’e görünmesin de bi sakınca görmüyoruz. Bom’un SBS Roommate’de görünmesinin yasalarla hiç bir ilgisi yoktur. Yine de roommate Bom’un seçimini takip edecek.”

Savcılar, Park Bom olayı hakkında açıklama yaptılar ve Park Bom’u savundular. Haberi okumak için tıklayınız.

Ve maalesef olayların iyice arap saçına döndüğü bırakın uyuşturucuyu, Bom’un yaşının bile sorgulandığı bir noktaya geldi.

Segye Ilbo’nun Bom’un getirdiği ilaçları Jöle ve Aburcuburların arasında olduğu ayrıca Bom’un yaşının sorugulandığını iddia ettiği haberi okumak için tıklayınız.

11 Temmuz tarihinde Segye Ilbo Park Bom’un anne ve babasının Kore’ye uyuşturucu getirmenin yasa olmadığını bildikleri hakkında bir haber yayınladı. Korezin sitesinden bu haberi okumak için tıklayınız.

Bir fanın “Segye Ilbo Bom’un uyuşturucu konusu hakkında yalan mı söyledi?” adlı yazısını okumadan geçmeyiniz. Okumak için tıklayınız.

“Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz.” -Pablo Neruda

park bom gif goodbye ile ilgili görsel sonucu

Roommate konusu hala tam bir açıklamya kavuşmamışken 6 Temmuz tarihinde YG, Bom’un eğlence programı “Roommate”in gelecek haftaki çekimlerine katılmayacağını söyledi. Bazı medya kuruluşlarına göre Park Bom, tartışmalardan dolayı özür diledi. Ayrıca “Roommate” çekimine katılamayacağını çünkü “mahvolmuş” hissettiğini söyledi. “Benim yüzümden çıkan tartışmalardan dolayı üzgünüm. Çok kötü hissediyorum ve Roommate’e devam edecek gücüm yok” dedi. SBS de Bom’un çekimlere katılmayacağını onayladı, ama önceden çekilen bölümlerde Bom gösterilmeye devam edecek. Yani Bom’u Roommate’de birkaç hafta daha görebileceğimiz söylendi.

13 Temmuz da ise yukarda ki açıklamaya benzer bir açıklama daha geldi!

“Park Bom oldukça uzun bir süre için “Roommate” çekimlerinde olmayacak.

Resmi olarak Park Bom’un Roommate çekimlerine katılmayacağı açıklandı. Park Bom’un sonra ki çekimlere katılması hala kararsız olunan bir konu.

Park Bom 11 Temmuzda ki çekimlerde yoktu. Ayrıca Japonya ve Tayvan’da ki Roommate 100. günü kutlama etkinliğinde yer almayacak.

Park Bom şuan 2NE1 konseri için Japonya da ancak 12’sin de Japonya’ya gidecek olan Roommate ekibiyle görüşmeyecek.”

24 Temmuz tarihinde ise Park Bom’un Roommate’den tamamen ayrıldığı haberi yayınlandı!

Ek bilgi olarak skandal çıktıktan sonra ki bölümlerde Bom’un çekimlere katıldığı halde Bom’un bölümlerinin kesildiğini de belirtelim.

Başka bir ek bilgi olarak da Bom’un instagram da beğendiği bir gönderiyi de yazımıza eklemek istedik.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı

Fotoğrafta şunlar yazıyor:

“Bom Roommate’den ayrılıyor diye biraz üzülüyorum. Fakat bence, diğerlerine göre ekranda daha az görünüyordu. Büyük ihtimalle 2NE1 konserleriyle meşgul olduğundandır. Fakat birazda mutluyum. Çünkü o sıkıcı şov bu kadar sevimli ve komik birini haketmiyor. Uyuşturucu skandalından önce bile program düşmeye başlamıştı. (kalite bakımından) Bom o programa 2NE1 kızlarının korkak olmadığını göstermek için katıldı, fakat onun kısımlarını kesmelerindeki amaçları neydi?”

Konu dışı olarak da bu dönem de Bom’a atılan dissi de bu yazıya eklemeden geçemiyoruz. Bu konuyla ilgili olan haberi okumak için tıklayınız.

park bom instagram live ile ilgili görsel sonucu

3 Ağustos 2017 tarihinde Park Bom instagram da bir canlı yayın düzenledi ve canlı yayın sırasında “Yanlış anlaşılmaları düzeltmek istiyorum. Ben hiç bir şey yapmadım. Gerçekten yapmadım.” dedi.

(Ayrıca bakınız: Bom – Instagram Canlı Yayını)

Maalesef bu yayın ve bundan sonra yaptığı yayınlar hakkında insanlar uyuşturucu içerek bu yayınları yaptığı hakkında bir dedikodu başlattı.

Bu dedikodular hakkında Kore’de ki ünlü bir youtuber video çekti ve Bom’un insta canlı yayınları ile gerçekten uyuşturucu almış kişilerin videolarını karşılaştırdı. Bom fanı olmadığını da özellikle belirtti. Bir çok koreli video’nun yorumlarında buna çok şaşırdığını belirtiyor. Videoyu izlemek için tıklayınız.

24 Nisan 2018 tarihinde tartışmalı soruşturmaları araştıran hukuk progrmı olan “PD Notebook” Park Bom’un skandalı hakkında açıklama yaptı. Park Bom’un davasının eşi benzeri olmadığını açıkladı ve kapanmış olan skandalı gün yüzüne tekrar çıkardı. Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Ayrıca PD Notebook programı Park Bom’un doğum yılının doğru olmadığı iddiasın da bulundu fakat Park Bom’un bölümünden sonra yayınlanan bölümde yanlış hesaplama yaptıklarını ve böyle bir şey olmadığını söylediler. Haberin tamamını okumak tıklayınız.

Son olarak, olaya son noktasını koyan Park Bom oldu. 26 Nisan tarihinde Sports Kunghyang’a bir röportaj verdi. Röportajı mutlaka okumanızı öneriyoruz. Röportaj yaparken, Park Bom fanlar için yazdığı bir mektubu da mühabire göstermiş ve muhabir bu mektubu da paylaşmış, mektub haberin devamında bulunuyor, mutlaka okuyunuz. Okumak için tıklayınız.

“Eğer insanlar benim durumumu anlamaya çalışırsa, çok fazla değil, ama sadece birazcık, sanırım tekrar şarkı söyleyebilirim.”

park bom goodbye gif ile ilgili görsel sonucu

Hazılayan: dontouchmyBom

Leave a comment